Önskelista

Jag hoppas ingen har missat att jag faktiskt snart fyller år!? den 10 november, känns det igen? måndagen efter skalet alltså! Här kommer ett viktigt meddelande, önskelistan!

* Matskedsmått (vårat är borta)
* Strykjärn
* Strykbräda
* Hushållsvåg
* X-box (fråga jens om vilket så det blr rätt)
* Guitar hero till mitt x-box
* Städerska


Ja det var väl allt för nu tror jag. läs och begrunda och glöm inte min födelsedag! det är okej att gratta mig på skalet!

Jaha!?

Nu somna han istället, vi får aldrig nå nybakt bröd om det ska va på det här viset!

De va inte det jag tänkte berätta utan jag tänkte berätta att jag glömde berätta förut att jag och jens har en hemlis på g. haha hoppas ni blir nyfiken, jag lovar att ni kommer bli besvikna men imponerade! =)

uppåt!

Idag skiter jag i min finanskris. jens har jobbet kvar och min fina älskade bil ska till doktorn på fredag och förhoppningsvis slutar den läcka glykol, blir så dyrt att köpa glykol hela tiden, rinner ju bara rätt igenom. Imåranst var det halt ute, spännande =) jag kom kanske max 3 minuter sent på jobbet och då hade chefen redan hunnit bli orolig att jag kört i diket. hon är värre än mamma!

Nu ska jag lura jens att tvn e sönder så han inte kan titta på csi eller cis eller vad det här heter. vi ska faktiskt baka!

finanskris


Jag har börjat känna av den där finanskrisen nu. ganska rejält. Jäkla skit.
Alla ni som jag brukar köpa julklappar till, ni får nåt billigt från rusta i år. det här går inte annars.
1000kr kan jag köpa julklappar för, och hur många ska jag inte köpa till då!?
jens mamma pappa malin therese elice axel momma farmor farfar vad vill ni ha för nåt billigt i julklapp?
jag vill ha en katalysator, nån som betalar servicen på bilen och en miljon kronor.

Nu ska jag grina en skvätt och sen gå och tvätta.

Nervös


Jag är lite nervös och orolig den här veckan. jag vågar knappt va här i lägenheten. absolut inte öppna dörren om det ringer på. Och hur ska jag veta om det är gubben som ska sätta upp brandvarnaren som kommer eller om det är dom där jag e lite rädd för. vart ju så dyrt senast jag hade kontakt med dom. Radiotjänst alltså. Dom knackar dörr i stan den här veckan hos dom som inte betalar tv-licens. Dom har en lista på vilka som betalar och går till dom andra och vill ha pengar. Jag tänker inte betala skitmycket pengar för att se dansbandskampen en gång i veckan. det är ju det enda man ser på svt. Därför e jag väldigt rädd och orolig den här veckan. så om du ska komma hit så får du ringa först och ringa när du står utanför dörren också. så jag inte öppnar för fel person..

Men visst är det så att man får ha en tv på annan ort? typ stuga/husvagn. vi e ju skriven i aspås och mamma betalar väl ändå tv-licens!?

lite av mycket

Vilken pysselhelg det här har varit! Började redan i torsdags när jag och malin satt uppe till halv ett och sydde grejs att ha runt sängen, så det inte blir fettfläckar på väggen efter sängen. i fredags var vi faktiskt klar runt midnatt och då hade vi sytt draperi till sovalkoven också! Igår satte jag och jens upp det runt sängen och draperiet. Idag satte vi upp en hylla ovanför sängen, hatthyllan åkte upp och en tavla och nå ljusstakar. Det blir så himla bra här, allt e vårat eget och vi har ju tillochmed fått välja tapeterna själv. Akelius ska prata med sandå måleri så ska dom komma och städa upp lite efter sig. klantskallar. Hoppas jag inte är hemma när dom kommer, lite pinsamt är det ju ändå. Jag e som en liten gnällkärring. men va fan dom må ju kunna göra jobbet sitt ordentligt!! Jaja, trivs himla mycket bättre i den här lägenheten än i förra!!

Igår va vi och bowlade. Ja jäklar, det känns skönt att jag kan skylla på att jag har ont i handledarna. jag va inte så värst bra, men fick en strike iaf! Jens fick ingen haha! ja det är mycke snack och lite verkstad, men bowla MÅSTE jag börja göra oftare! Tillochmed pappa verkade sugen på att bowla, frågade om man gatt boka och så. Eller var det bara inbillning? Haha skönelice då sa surgubbe till pappa igår haha bara gick förbi han och sa det hahaha hon e rolig elice =)
Niklas och ullis har köpt playstation nummer nånting och självklart även guitar hero. Jag vill också ha!! Men isåfall xbox, är ju onödigt att ha lika när man kan ha olika. guitar hero är ett måste, jag struntar i om man får med dosa och såna saker, bara jag får en gitarr! Men det må vänta, det börjar dra ihop sig till vemdalen, jul, service på bilen, katalysator till bilen och besiktning på bilen. och nyår. Jihoo jag har tatt ledigt på julafton och nyårsdagen hoho jag längtar.

Sandå måleri...

Efter drygt en vecka i aspås har vi nu flyttat in till stan igen. akelius sa att måndag vecka 42 kommer dom och tapetserar hos er. grett tänkte vi, för först var det prat om "december, möjligen november men troligen efter nyår". Förra söndagkväll plockade vi undan allt vi kunde från lilla lägenheten, bara soffan, tvbänken och sängen kvar framme. Måndag va jag ledig. och jag vänta och vänta och vänta på att dom skulle komma med nya tapeter. i onsdags kom dom. ringde kl 8 på morron och fråga om jag va i lägenheten så jag kunde låsa upp. jag e där om 25 minuter sa jag. halv elva kom dom. tre kom och två for. kvar var en som dom måste få betalt för att ha. en samhallkille alltså. Hall, rum och kök skulle tapetseras. tak i hall och rum skulle målas. "när ni börjar tapetsera kan ni väl börja i rummet+sovalkoven så vi kan flytta in så fort som möjligt" bad jag dem. inga problem. torsdag eftermiddag va jens dit och tjuvtittade. då hade dom nästan tapetsrat klart hallen. och köket. I fredags eftermiddag var dom fortfarande inte klar i hallen och halva sovalkoven va tapetserad, men inte fondväggen. Dessutom fattade nog inte samhallkillen hur toan funka, för han har fan inte spolat på en hel vecka här. pucko.  Inte ens i måndags vart dom klar här. men igår. MAX 40kvm skulle dom tapetsera, det tar tydligen en hel vecka. och dom va inte bra på att städa och tydligen behöver man inte mönsterpassa en tapet i hörnen. Så ska ni tapetsera nångång och ska anlita nån, ANLITA INTE SANDÅ MÅLERI!!!!!! Vi ska prata med akelius eftersom vi knappast tänker betala full hyra den här månaden. Och vi ska klaga på allt fel dom gjort.

Är det förresten nån som vet hur man får bort tapetklister från kakel??

Tur tapeterna är fina iaf, men det är ju våran förtjänst, inte sandås, de va ju vi som valde tapet.
 

Jag antar

att man inte får dammsuga den här tiden på dygnet. iaf inte när man inte bor i ett eget hus. synd. jag skulle bra gärna vilja dammsuga nu. jag e på städhumör. Det är jag jämt nästan när jag e sur/ledsen. Jag e sur ledsen. igår var jag glad, först sjuk sen glad för att jag skaffat en parkeringsplats inte så hemskt himla långt härifrån. Så igår gick jag och kollade vart den va. Fint inne på en gård på storgatan, fint sörrö. Men på platsen låg en hög med kvistar och på motorvärmarstolpen satt en lapp där det stod att pga nå arbete så fick man inte parkera där vecka 40-42. nu är det 41. jaha.. så det är väl bara att fajtas om gästparkeringen här på gårn en vecka till då tänkte jag.
Ikväll va gästparkeringen ledig och jag stod ute på gatan. så jag skyndade mig jättemycket och trixade mig ut ur rutan när det kom en bil in på gatan och in på gårn å tog gästparkeringen. kärringjävel tänkte jag då. Då tog jag lilla svängen och skulle kolla in min nya parkering. för att komma till den måste man köra genom en liten tunnel kan man säga. och jag trodde jag skulle va utan både backspeglar och front innan jag va igenom den där tunneln. skittajt att ta sig in och skittajt i tunneln också. jag som e så dålig på att köra rakt.. Jaja det gick väl till sist att ta sig in, men jag höll på att svära alla svordomar jag kan och jag höll på att grina bort alla tårar i hela världen först. Sen skulle jag därifrån, för på min plats är det ju kvistar. verkligen hur jäkla trångt som helst och jag kommer inte kunna använda den där platsen. aldrig att min bil klarar vintern oskadd genom den där tunneln. Jävla skit. så jag for upp på wargen, som vanligt, la i pengar redan ikväll så jag slipper kliva upp så tidigt imåra. Va folk kollar konstigt på en när man lägger i pengar efter kl 6. dom tror att jag är dum i huvet. egentligen är jag smart.
När jag kom hem efter en promenad i ösregnet ringde jag till jens och grina en skvätt. han sa att jag skulle sätta upp lapp i trappuppgången att jag ville hyra parkering. det gjorde jag halv tio ikväll och än har ingen ringt. VARFÖR!?
Det har varit en så dålig kväll att det inte ens va kul att titta på greys anatomy. jag ville inte ens ha popcorn! Så när jag va lite surledsen så vare väl lika bra att diska. det gjorde jag. Har man tillräckligt lagomt varmt vatten så känns det inte att man spolar hela tröjärmen blöt. inte förrän det blir tungt. jag fattar inte vad gud har emot mig. Så jag tänkte att jag skulle jävlas med nån, sånt blir jag ju glad av. tänkte boka tvättid helst imorrn bitti klockan 7. men då hittar jag inte tvättstugenyckeln och jens svarar inte när jag ringer för att undra vart den e. precis som att han känner på sig att det är nå jävelskap på G. Jag fortsatte att passa på att städa och fixa och nu vill jag dammsuga. men nu får man väl absolut inte det. men tänk, om man spillt ut nåt, typ mjöl eller blomjord, måste man vänta tills morronen efter innan man får dammsuga upp det då?

Sen vill jag fortfarande ha tag på historieboken jag hade på mellanstadiet. Jag vill lära mig allt det där igen. Måste ha fått en pytteliten hjärnblödning för nåt år sen för jag kan ingenting om nånting längre.

Och ida, jag har inte heller några drömmar eller nån passion eller nåt sånt. Skittrist ju. vad ska vi göra? jag kanske ska bli hemmafru och baka bullar hela dagarna. fast det gör ju du redan. och får betalt.

Nu måste jag gå och lägga mig innan jag ger mig på att putsa fönster eller nåt annat slags städ som inte låter.

sjuk

Ihelgen var vi till umeå. de va skoj, full fart på ida, förstår inte hur dom orkar.. Rolig va hon iaf ,trots att hon ville sjunga i ett hus i skogens slut lite väl många gånger på raken.. Och som vanligt när jag varit i umeå så har jag blivit sjuk.. igårkväll fick jag ont i halsen och i huvet, och imorse var det så synd om mig att jens fick gå upp och parkera om min bil och jag låg o sov och pratade med therese i telefon. det va roligt att hon ringde! sen sov jag till klockan två när jens väckte mig o sa att han åkte på jobbet. Sen dess har jag varit vaken. osmart. de e tråkigt att va hemma själv, särskilt när man e sjuk. tyckte jens kunde ta ut en vab-dag eller va det heter men han trodde inte det gick när man inte hade några barn.. mamma du som vet, kan man lura jobbet så? vet dom om man har barn eller inte?

nu ska jag se om jag hittar nån middag.